dijous, 21 de febrer del 2013

Un Any Espriu multidisciplinari a Santa Coloma de Farners

Aquest cap de setmana arrenca el centenari en motiu del 28è aniversari de la mort del poeta

Santa Coloma de Farners ha presentat aquesta setmana alguns dels actes previstos per l'Any Espriu. El centenari es posa en marxa aquest divendres 22 de febrer, amb l'espectacle Fes que siguin segurs els ponts del diàleg, coincidint amb el 28è aniversari de la mort de l'autor. Aquesta és només una de les activitats programades pel cap de setmana, que també comptarà, el dissabte, amb una ofrena floral, un itinerari poètic per la vila, la presentació de l'opuscle sobre Espriu editat per la revista El Procés i una taula rodona per abordar la vigència de la seva obra.

D'acord amb el caràcter popular i participatiu que persegueix l'Any Espriu, l'Ajuntament colomenc s'hi ha bolcat des de diversos àmbits, com l'educació, la tecnologia o el comerç. En total, hi destinarà uns 30.000 euros, que se sumen als 25.000 que aporta la Diputació de Girona. D'aquesta manera, ambdues institucions treballen per fer de la vila natal de l'autor un punt de referència del centenari. "Hi participem amb il·lusió perquè la seva lectura aporta missatges importants en clau de país", comentava l'alcalde, Antoni Solà.

El web de la capital de la Selva penjarà gratuïtament un llibre en format electrònic titulat Petita antologia poètica, una obra que Salvador Espriu va dedicar al municipi. Les escoles estan treballant, entre d'altres activitats, en una marató de lectures espriuanes prevista pel 25 d'abril, el dia de Sant Marc. La Biblioteca local acollirà cursos d'escriptura o clubs de lectura. La càtedra Vinyoli, que dirigeix Mita Casacuberta, donarà a conèixer i interpretarà les 24 cartes inèdites entre Vinyoli i Espriu.

Altres activitats que acollirà Santa Coloma

Exposicions. 'Viladecans-Sinera' (inaugurada a Barcelona), escultures sobre El caminant i el mur i exposició fotogràfica sobre la Santa Coloma de Farners de l'any 1913 (naixement de Salvador Espriu). Música. Viu Espriu (Jaume Calatayud), Minotaure i Teseu (Dídac Rocher) i recital de poesia (Rosa Novell). Teatre. Evocació del foc i Els ninots estrambòtics del doctor Ripseu (presentat el 15 de febrer). Publicacions. Presentació de la biografia escrita per Agustí Pons (14 de juny), incorporació d'Espriu a la col·lecció "Personatges catalans".

Meritxell Vilamala i Maria Llobet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada