dimarts, 12 de febrer del 2013

L’Educació se suma a l’Any Espriu

Antígona, lectura obligatòria del curs 2013-2014

El Departament d’Ensenyament s’afegeix a la celebració de l’Any Espriu i proposa una sèrie de materials didàctics en línia sobre el poeta dirigits a les escoles i els instituts. El portal, obert enguany, és un espai que pretén ajudar els docents a apropar la figura del “poeta del poble” als infants i joves. De moment, aquests ja disposen d’11 recursos digitals que aprofundeixen en la seva vida i obra: des de mostres poètiques (com Salvador Espriu a Música de Poetes), a tasques i activitats sobre l’escriptor (Webquest Salvador Espriu), passant per la seva biografia (Salvador Espriu: el temps de les paraules).


L’any vinent Antígona, de Salvador Espriu, serà lectura obligatòria a Batxillerat. Segons Carme Arenas, coordinadora de les Jornades Espriu i Raspall, del Departament d’Ensenyament, “és cert que Espriu pot resultar una lectura complicada segons l'obra que es triï, per això cal que la tria sigui l'escaient”. Tot i que Salvador Espriu té poemes “molt enigmàtics i críptics”, Teresa Font, de la Biblioteca de
l'Associació de Mestres Rosa Sensat, explica  que també té narrativa divertida, com l'obra Ronda de Mort a Sinera, on surten animalons com l'ós Nicolau. L'associació troba “molt adequat” que Salvador Espriu s’estudiï a les escoles i Arenas afegeix: “cal que els nostres joves coneguin les principals obres d'un dels escriptors més importants de la nostra literatura”. 

A més d’aquest projecte web, el proper 26 d’abril tindrà lloc la “Jornada pedagògica Salvador Espriu” al Teatre Principal d’Arenys de Mar, on es reflexionarà sobre el paper que ha de tenir l’escriptor entre els estudiants de primària i secundària.

Portal didàctic sobre Salvador Espriu a XTEC

Paula Vidal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada