divendres, 8 de març del 2013

Els premis també compten amb Salvador Espriu

La figura del poeta tindrà un lloc especial al FIC-CAT, al Premi Cerverí, als Jocs Florals i al Sant Jordi de la UPF

“Penseu que el mirall de la veritat s'esmicolà a l'origen en fragments petitíssims, i cada un dels trossos recull tanmateix una engruna d'autèntica llum", escriu Salvador Espriu a Primera història d’Esther. El FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català) es basa en aquesta premissa per a la seva sisena edició, que girarà al voltant del poeta. Per Espriu, cada persona posseeix un fragment de la veritat, fragments que són com els bocins que es desprenen d’un mirall trencat. El festival, que se celebrarà a Roda de Berà del 5 al 9 de juny, proposa reunir, mitjançant el cinema, els diferents bocins d’aquest mirall. Les inscripcions al concurs (a www.fic-cat.cat) es tancaran el 3 d’abril. S’atorgaran 9.000€ en premis repartits entre les següents categories: llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip, centres educatius (estudiants de primària i secundària) i Jove 48h (gravació d’un curtmetratge entre el 24 i el 26 de maig).

La memòria al poeta no només serà premiada a través del cinema aquest 2013. "Aquest any el Premi Cerverí de Girona, que es dóna a la millor lletra de cançó, s'atorgarà a la millor música nova sobre un text d'Espriu", explica Xavier Bru de Sala en aquesta entrevista per a Espriu es viuA més, els Jocs Florals de Barcelona convoquen un Premi Extraordinari Salvador Espriu, que consisteix en elaborar un poema de menys de 50 versos. El premi (1.500€ i la publicació del poema en la revista dels Jocs Florals) es lliurarà el mes de maig, durant la setmana de la poesia, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

La UPF (Universitat Pompeu Fabra) també se suma a la celebració del centenari del naixement del poeta i, per Sant Jordi, proposa el Premi Especial Any Espriu, que consta de dues categories, una literària i una multimèdia. Per a cada categoria s’atorgaran un primer premi de 600€ i un accèssit de 150€. Només hi poden participar els alumnes que estudien a la UPF; el tema de l’obra ha de tenir relació amb la figura del poeta i s’ha d’adjuntar una nota explicativa que precisi el seu lligam amb Salvador Espriu.

Paula Vidal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada