dimarts, 22 de gener del 2013

L’Any Espriu arrenca dimecres al Palau de la Música

L’obertura institucional estarà centrada específicament en la poesia de l’autor

El Departament de Cultura donarà el tret de sortida a l’Any Espriu amb un acte marcat per la presència d’artistes catalans de renom. Actors com Carme Sansa, Josep M. Pou o Jordi Boixaderas són només alguns dels personatges que participaran en l’espectacle, que tindrà un caràcter musical, teatral i poètic. El punt comú en què se centraran totes les actuacions serà la vida, l’obra i la figura de Salvador Espriu, focalitzant especialment en els seus poemes. 
Sala de Concerts del Palau de la Música // FONT: Agència LocalNomad
“S’havia de fer una tria, perquè un acte d’aquest tipus no pot abastar tot el que va representar Espriu”, així justificava Xavier Albertí, el Director artístic de l’espectacle, la tria de la poesia espriuenca com a element central de la vetllada. Així doncs, l’obra filosòfica i assagística de l’autor no prendran part en la cita al Palau de la Música. El President de la Generalitat, Artur Mas, serà el primer a parlar. A continuació, sortirà a l’escenari l’escriptor Miquel de Palol, a qui se li ha encarregat una glossa sobre la vida d’Espriu. Tot i això, el barceloní tindrà al seu costat a Josep M. Sala Valldaura, Jordi Vintró, Manuel Forcano i Josep Pedrals, quatre poetes que situaran l’autor colomenc a partir de composicions pròpies.
Actors i músics sortiran a escena conjuntament, per recitar algunes peces centrals d’Espriu amb acompanyament musical. Entre elles, destaca la cançó “He mirat aquesta terra”, que Raimon va musicar l’any 2003, i que aquesta vegada serà interpretada per Sílvia Pérez Cruz. El Cor del Gran teatre del Liceu també hi posarà el seu gra de sorra amb una versió de “Va Pensiero”, de Verdi, compositor molt admirat per Espriu. 

Informació per aconseguir invitacions a l'acte a partir del web Barcelona Cultura.

Meritxell Vilamala

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada