dimecres, 16 de gener del 2013

Any Espriu 2013

La veu del compromís, el poeta del poble... Un segle després del seu naixement, Salvador Espriu és especialment recordat per una oposició ferma a la represa cultural catalana de mitjans del segle XX. L’escriptor, que deia que la seva literatura era la seva vida, va ser un símbol d’exemplaritat en un dels episodis històrics més adversos per Catalunya. L’any 2013, centenari del seu naixement a Santa Coloma de Farners, s’ha batejat com l’Any Espriu amb la voluntat de reivindicar l’obra d’un dels autors més insignes de les lletres catalanes.

“Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”, va escriure Espriu. Aquesta vegada, és la Generalitat, amb l’ajuda de nombrosos organismes i institucions, qui li vol demostrar a l’autor que treballarà perquè les seves paraules romanguin a la memòria dels catalans. Nosaltres també ens mantindrem fidels. L’Any Espriu, designat com a tal el 15 de maig de 2012, té un caràcter cultural, cívic i participatiu.

Si Espriu va jugar un paper imprescindible en la Transició dels 70, les seves paraules guarden nombrosos paral•lelismes amb els moments de tensió actuals. Per això, doncs, l’Any Espriu s’ha proposat difondre la seva obra i figura arreu dels territoris catalans, però també a Espanya i a d’altres països.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada