dijous, 17 de gener del 2013

Es presenta el programa d’activitats previstes per l’Any Espriu

L’àmplia col·laboració d’institucions i organismes faran possible el projecte, que serà sobretot de caràcter cívic

El programa d’activitats previstes per l’Any Espriu 2013 ha estat presentat avui pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala; i el director artístic, Xavier Albertí. El conjunt d’actes que se celebraran durant tot l’any en commemoració al centenari del naixement de Salvador Espriu seran, principalment, de caràcter cultural. Destaquen l’obertura institucional de l’Any Espriu, “la frase del dia” i els actes de commemoració del naixement i la mort del poeta.


La iniciativa ha estat impulsada des d’institucions públiques (el Departament de Cultura de la Generalitat) i parteix d’un pressupost del voltant d’1,5 milions d’euros. Tot i això, Bru de Sala assegura que l’àmplia col·laboració d’organismes i associacions ha fet possible un projecte tant ambiciós. “No per estar passant mals moments econòmics deixarem de fer coses significatives”, explica Mascarell.

Els membres de la comissió executiva de l’Any Espriu // FONT: Maria Llobet




Santa Coloma de Farners, Arenys de Mar i Barcelona seran les ciutats de referència durant l’Any Espriu. El conseller considera que l’escriptor té un paper imprescindible pel desplegament de la cultura i els valors del poble català. Segons Antoni Solà, alcalde de la vila natal del poeta (Santa Coloma), la seva obra “és de rabiosa actualitat perquè marca un horitzó de lluita contínua i ens envia molts missatges clau”. El comissari de l’Any Espriu considera que tindrà un caràcter cultural, literari i, sobretot, cívic i ètic. “Espriu tenia la voluntat de ser poeta del poble i això implica a tota la societat”, afirma.

Nota de premsa de la Generalitat de Catalunya.

Maria Llobet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada