dijous, 24 de gener del 2013

TV3 no retransmet en directe l’obertura institucional al Palau

El pressupost condicionarà la viabilitat d’alguns actes programats

Les dificultats pressupostàries per les quals passa la Televisió Pública Catalana han fet inviable la retransmissió en directe de la inauguració de l’Any Espriu 2013 a la sala de concerts del Palau de la Música. Malgrat això, el TN vespre (minut 39) va connectar en directe un cop finalitzat l'acte. Ignasi Gaya va repassar la vetllada acompanyat-se d'imatges gravades i posant especial èmfasi amb el parlament d'Artur Mas.

El pressupost també pot dificultar la viabilitat d'altres activitats programades. L’exposició “Titelles gegants. Escultures al carrer” pretén ser un dels actes de rellevància pel paper d’Espriu en el món titellaire. Malgrat tot, “no la farem si no trobem finançament amb mecenatge extern”, lamenta Xavier Bru de Sala. De la mateixa manera es vol resoldre la traducció de l'obra d'’Espriu, que ha estat requerida al Ministeri de Cultura del govern espanyol perquè, malgrat que la Generalitat no disposa de pressupost suficient, “l’ocasió ho exigeix”, sentencia el comissari de l’Any Espriu.

Carles Vilarrubí i Jordi Monés al Palau representant el Barça,
que també col·laborarà en l'Any Espriu. // FONT: FC Barcelona
Les principals fonts de finançament seran contribucions de personalitats individuals i patrocinadors, però l’ajut institucional també tindrà un paper determinant. L’Institut d’Estudis Catalans, per exemple, es compromet a col·laborar amb els seus recursos i les seves sales, tal com assegura Salvador Giner. En definitiva, el pressupost final, explica Bru de Sala, és modest i està molt repartit. Ara per ara es calcula per un valor del voltant d'1,5 milions d'euros, però “a finals d’any es farà el recompte i serà anunciat”, es justifica.

Maria Llobet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada