dimecres, 23 de gener del 2013

La ciutadania tindrà a l'abast els versos d'Espriu

La “Frase del Dia” recorrerà Catalunya a través del metro i els autobusos
Els catalans i catalanes podran conèixer diàriament un vers diferent de Salvador Espriu gràcies a la  “Frase del Dia”, que es difondrà a través d’institucions com Transports Metropolitans de Barcelona, TV3, Catalunya Ràdio, BTV, els principals diaris catalans i les xarxes socials, entre d’altres. Amb aquesta iniciativa, que difondrà prosa i assaig, es pretén que més de dos milions de ciutadans descobreixin cada dia una cita del poeta.
A Salvador Espriu se l’anomenava “la veu del poble” per la seva implicació amb la ciutadania, tot i que, en el seu moment, va ser silenciat pel franquisme. El centenari del seu naixement cau, segons el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en una època en què la seva mirada sobre Catalunya té "una vigència i actualitat extraordinàries". Entre les frases del dia que s’aniran mostrant fins el 31 de desembre, en trobarem de reivindicatives com “tota nació tendeix a organitzar-se en Estat”, pronunciada per un Espriu molt jove.

El lema del logotip de l’Any Espriu es correspon
amb la “Frase del Dia” de l’1 de gener
Paula Vidal

2 comentaris:

  1. Sí! De moment, les frases gairebé semblen consells. I com no s'han cansat de repetir els membres de la Comissió de l'Any Espriu, són perfectament aplicables als temps actuals. Una bona iniciativa!

    ResponElimina